Vířivky a privátní bazény, přírodní jezírka

Výhodou použití ozonu ve vířivých vanách a privátních bazénech je hlavně přínos pro lidské zdraví.

  • Dokonalá dezinfekce vody bez použití chloru – žádné bakterie, viry, řasy, zápach chloru ani karcinogenní chlorové sloučeniny, které vznikají při použití chlorové bazénové chemie
  • Regenerační působení na organismus – ozon se často používá v rehabilitačních zařízeních k léčbě pohybového ústrojí, zánětů, kožních nemocí, pro celkové zlepšení funkce metabolismu a mnoho dalších. Použití ozonizace ve vířivkách podporuje prokrvení pokožky i svalstva a posouvá tak masážní i relaxační zážitek z vířivky do jiné úrovně.
  • není třeba dalších doplňujících chemikálií, koupání je vhodné i pro alergiky a astmatiky
  • nízká spotřeba energie – dlouhá životnost systému

ÚSPORA ENERGIE
Je prokázáno, že množství dopouštěné vody k ředění lze snížit až o 20%. S tím
souvisí i velká úspora energie spojená s vyhříváním vody. Tyto dva stěžejní aspekty
úspory energie jsou podtrženy energetickou nenáročností, kterou se ozonizace vody
vyznačuje.

  • průzračná, čistá voda
  • jednoduchá instalace do nových i stávajících bazénů a vířivek – ozonová technologie úpravy bazénové vody je vhodná pro všechny typy bazénů, jak nově budované, tak stávající. Přednosti této technologie vyniknou hlavně u bazénů s velkým množstvím organických látek ve vodě a bazénů krytých, u kterých by jiná technologie (např. chlorování) nepříjemně obtěžovala svým zápachem. Dále u bazénů a vířivek s teplejší vodou (nad 28° C). u ozonové technologie je ovzduší u bazénu příjemně osvěžováno kyslíkem z rozkládajícího se ozonu.

Nabízíme kompletní dezinfekční systém pro údržbu a čištění vody v bazénu nebo whirlpool pomocí ozonu. Systém ozonizace Vám navrhneme na míru dle přání.

Ozonizace se úspěšně používá i při úpravě vody v PŘÍRODNÍCH JEZÍRCÍCH A BIOBAZÉNECH, kde se zvláště uplatní mikroflokulační efekt ozonu. Voda je křišťálově čistá, sníží se i obsah dusitanů a následně i bakterií a řas.